▬    Massage i hemmet eller på företaget ▬


Vi erbjuder ett variationsrikt utbud av olika massage-terapeutiska tekniker såsom :

Klassisk Massage

 En avslappnande, smärtlindrande,välbefinnande,lugnande och läkande behandlings och-avslapningsform av massage.

Idrottsmassage

 

remedial-massage-plymouth-deep-tissue-massage-plymouth-sports-massage-plymouth-theraputic-massage-plymouth-image-1

Är egentligen en form av djupgående och kraftfull behandling baserad på den svenska massagen men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden.

 

Regndroppsmassage (regndroppsteknik)

i99830501._szw1280h1280_

 

Är en avslappnande och väldoftande behandling av fötter och rygg med ekologiska, eteriska oljor mot rygg- & nackbesvär,influensa m.m. och som stärker immunförsvaret.

 Terapeutisk IR-ljus 

Ger olika hälsoeffekter till e.x värmen förbättrar cirkulationen, smärtlindring även vid muskelkramp, stelhet vilket bidrar till en ökad förutsättning för en normaliserad muskelfunktion.

 TENS

1cd8952a-1b9a-429d-8229-ad4ece2ac657.png._CB326443882__SR300,300_

Är en förkortning för Transkutan Elektrisk Nervstimulering, är en metod för smärtlindring som bygger på stimulering med svaga elektriska strömmar.

  • TENS används vid både akuta och långvariga smärttillstånd, framförallt när smärtan har sitt ursprung i leder, skelett, muskler, hud, eller i nervsystemet.
    TENS kan räcka som enda behandlingsform, men kan också vara ett värdefullt komplement till att kombinera med all annan form av behandling t.ex. fysikalisk behandling,farmakologisk behandling och akupunktur.

 

 Kinesiotejp

 

th kinesio.taping.method.02

Kinesiologytape påskyndar kroppens egen läkning.
Genom att mjukt och följsamt lyfta huden runt skadan hjälper Kinesiologytape kroppen att snabbare läka skador på leder, ligament, muskelfästen och muskler.
Utvecklad i Japan för mer än 25 år sedan. Doktor Kenzo Kase utvecklade för mer än 25 år sedan Kinesiologytape och tejpningstekniken. Kinesiologytaping har blivit standard för terapeutisk rehabiliterande tejpning. Idén var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett nytt material med en speciell teknik. Tejpen är tillverkad med hudens karakteristiska egenskaper som modell och kan därför överföra positiv sensorisk information till kroppen.
Kinesiologytaping påverkar aktiveringen av det neurologiska systemet, kroppens informationsprocessor och cirkulationssystemet. Tejpningen baseras på en filosofi att ge full rörelsefrihet och tillåter därmed kroppens system att läka biomekaniskt.
Tejpen kan användas för: smärta, stukningar, stöd, luxation, idrottsskador, ryggproblem, muskelspänning, ischias, huvudvärk, migrän, epicondylit, carpaltunnel syndrom, lymfödem, menstruationsproblem, graviditetsrelaterade smärttillstånd m.m.

Snabbare läkning för alla.

 Ultraljudsbehandling (terapeutisk ultraljud)

5US-101L-1_Portable-package_P_01_web
Ultraljud & behandling

Hur fungerar Ultraljud? Ultraljudet arbetar på två sätt. Dels öppnas cellmembranen så att immunförsvaret får lättare att arbeta. Dels ger ultraljudet duscheffekter-inflammationsämnen spolas bort och kapillärt, syrerikt blod tillförs i behandlingsstället. Högintensivt ultraljud ger även en termisk effekt som ökar blodkärlsbildningen i området. Den därav följande förbättrande blodcirkulationen kan nu lättare förse skadeområdet med immunförsvarets komponenter för snabbare läkning. För att få så bra effekt som möjligt används ofta ett pulserande ultraljud där pulsen anpassas efter vilken skada som behandlas. Ultraljud är också smärtstillande.

Behandla med ultraljud

Många värkproblem har sin orsak i skador i mjukvävnad, ben eller brosk (artros). De kan också har sin orsak i svårläkta inflammationer, exempelvis i upprepat klämda nerver, nervrötter eller i muskelsenfästen.

Många seninflammationer vandrar dessutom över till slemsäckarna (bursitis). Ultraljud är den enda maskinella fysioterapi som fungerar vid nervrotsinflammationer eller andra svårläkta inflammationer, typ i muskelfästen, senplattor, slemsäckar.

Ultraljud är här mycket effektiv vid rätt behandling. Behandling sker vanligen 3ggr/vecka under 2-3 veckor.


Vad kan behandlas med ultraljud hos oss:

Smärtbehandling

Behandling av artrit, slemsäcksinflammation (bursit) seninflammation (tendonit) tennisarmbåge (epikondylit), frozen shoulder, carpal tunnel syndrom, Bechterew

Inflammationer

Sårläkning

Artroser (läkare rekommenderar ultraljud+fisk/säl eller musselolja)

Svullnader

Uppmjukning av spänd vävnad

 

Dornmetod-Dornterapi

Dornmetod eller dornterapi utvecklades av Dieter Dorn för 30 år sedan och är nu en vanligt terapiform i Tyskland vid behandling av ryggvärk och andra besvär med axel, nacke, rygg och leder.

Dornmetoden applicerar mjuka rörelser och lätta tryck för att justera och korrigera felställningar i ryggrad och leder. Dornterapins arbetssätt är mjukt och traditionella tekniker som manipulation och ”knäckande” används inte.
En dornterapeut börjar ofta sin behandling med att korrigera eventuella snedställningar av bäckenet som obehandlat medför olika benlängder med olika typer av ryggbesvär.

Än så länge är det endast licensierade massageterapeuter, Heilpraktiker eller läkare som får utöva Dornmetoden i Tyskland. Dornmetoden kan i likhet med shiatsu användas i självbehandlingssyfte varför metoden trotts allt har spridit sig snabbt i Tyskland.

Utanför Tyskland finns det endast ett fåtal godkända dornmetodlärare, men antalet är långsamt växande då dornmetoden blir mer allmänt erkänd i andra delar av världen.


 

MASSAGE PÅ JOBBET

image0

Avdragsgill friskvård för ditt företag från 1 januari 2004 har arbetsgivaren avdragsrätt för behandling såsom massage till sina anställda.

Sjukfrånvaro i ditt företag? 

En genomsnittlig kostnad för en anställd som är sjuk är 1.500kr per dag. Med hjälp av massage på din arbetsplats kan du förebygga problem med bland annat värk i rygg, axlar,nacke armar, händer och huvud. Dessutom ökar du trivsel och prestationsförmågan till anställda och verksamheten blir både effektivare och mer lönsam med en mycket liten investering.


För att spara tid för dig och dina medarbetare kan jag komma till ditt företag med min bänk som är mycket stabil .

Det enda som krävs är ett mindre avskilt rum !

Massagekraften i Malmö är en firma som erbjuder tjänster så som företagsmassage i Malmö. De tar emot kunder av alla olika åldrar och från alla olika företag och verksamheter och hjälper dem med olika sorters massagebehandlingar. En företagsmassage är någonting som arbetsgivare kan ge sina anställda och det är en av Massagekraften i Malmös specialområden. Företagsmassage-n hjälper till att stimulera kroppens självläkande förmåga vilket innebär att den inte bara är bra för kunderna för tillfället utan även verkar flera veckor framåt.

Kontakta oss för offert!


 

MASSAGE HEMMA HOS DIG

IMG_20161016_201224

För att få en härlig massage du inte ens behöver gå ut genom dörren då kommer  vi hem till dig och  du lägger dig ner , kopplar av dig med en massage av nacke, rygg, ben och axlar.

 Krav: Det måste vara minst två klienter som bokar vid samma tillfällen (gäller Malmö stad med omnejd)